Trouwlocaties op Vlieland

Je mag op Vlieland overal trouwen, hiervoor dient wel een (tijdelijke) vergunning te worden aangevraagd bij de gemeente. Maar er zijn ook enkele ‘vaste’ trouwlocaties op Vlieland.

Trouwlocaties Vlieland

Gemeentehuis Vlieland
Een veel gekozen locatie voor het geven van het jawoord is het gemeentehuis van Vlieland. De raadzaal dient als trouwzaal en biedt (zit)plaats aan ongeveer 50 personen.

Oude Raadhuis
Het ‘oude raadhuis’ werd gebouwd in 1855 ter vervanging van het raadhuis uit 1598. Bij binnenkomst is links de oude burgemeesterskamer. Aan de rechterkant is de oude raadzaal die als trouwzaaltje wordt gebruikt. Mocht u deze locatie kiezen om elkaar het ja-woord te geven, houd er dan rekening mee dat er maximaal 15 mensen in het zaaltje passen.

Nicolaas kerk
De huidige Nicolaaskerk aan het Kerkplein stamt uit 1647. Op deze locatie stond al vanaf de middeleeuwen een kapel, die voor het eerst vermeld werd in 1245. In de kerk hangen prachtige koperen kroonluchters en de kerk heeft een orgel uit ca. 1780. Een prachtige sfeervolle locatie voor de voltrekking van uw huwelijk!

De vuurtoren
Het icoon van Vlieland, de kleine rode vuurtoren bovenop het Vuurboetsduin. Veel Vlielandser wordt het niet! Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het dorp en de Waddenzee en aan de andere kant over het duinhuizenterrein en de Noordzee. Er is geen lift in de vuurtoren, er leidt een stalen wenteltrap omhoog. Als u voor de vuurtoren kiest om elkaar het jawoord te geven, houd er dan rekening mee dat er maar een paar mensen mee naar boven kunnen. Eventueel kunt u ook beneden onderaan de vuurtoren blijven.

Contact

Wil je graag reserveren, of zit je met een vraag?
Bel of mail ons en wij helpen je zo snel mogelijk. Dat beloven we.

06 51 69 31 85 of hallo@paal50.nl