Trouwen op de Vliehors

Dé meest bijzondere plek om te trouwen op Vlieland!

De meest bijzondere plek om te trouwen op Vlieland is wel het Drenkelingenhuisje, ver weg van de bewoonde wereld midden op de uitgestrekte zandvlakte van de Vliehors. Het Drenkelingenhuisje diende in vroegere tijd als redding voor schipbreukelingen. Als het ze lukte het huisje te bereiken dan troffen ze daar de eerste noodzakelijke levensbehoefte aan waarmee ze het een paar dagen konden uithouden. Ze konden een bal hijsen waarmee ze aan de eilanders te kennen konden geven dat er iemand in het Drenkelingenhuisje was. Nu is er een klein juttersmuseum in gevestigd. Hier vindt u allerlei bijzondere strandvondsten.

Wanneer u gaat trouwen bij het Drenkelingenhuisje is het traditie dat u uw naam, en die van uw kersverse echtgenoot, ergens in het huisje opschrijft!

Niet alleen het Drenkelingenhuisje zelf is al de moeite waard, maar ook de omgeving waar het huisje staat is prachtig! Het huisje staat op een grote zandvlakte: de Vliehors. De Vliehors is een schitterend natuurgebied op Vlieland en tref je aan de westkant van het eiland. Het is een unieke zandvlakte van ongeveer 20 km2 groot. Nergens in Europa is er een grotere zandvlakte te vinden. De vergezichten op de Vliehors zijn indrukweekend en uniek. Je waant je in een heel andere wereld!

Met de Vliehors Expres worden jullie en jullie gezelschap naar het Drenkelingenhuisje gebracht. De Vliehors Expres rijdt over het strand naar het Drenkelingenhuisje, alleen de rit erheen is al een hele belevenis!

De Vliehors wordt ook gebruikt als militair oefenterrein, hierdoor is het alleen mogelijk om in het weekend te trouwen bij het drenkelingenhuisje.

Informeer ons naar de mogelijkheden, wij helpen jullie graag!

Contact

Wil je graag reserveren, of zit je met een vraag?
Bel of mail ons en wij helpen je zo snel mogelijk. Dat beloven we.

06 51 69 31 85 of hallo@paal50.nl