Wat is er te doen op Vlieland?

door Rintsje Bosch

Wat is er te doen op Vlieland? Wat is er te doen op Vlieland?

Ga je naar Vlieland en heb je geen idee wat er te doen is? Wij hebben voor jou een top 5 samengesteld met de leukste activiteiten die je gedaan moet hebben op Vlieland!

Activiteit 1: Blokarten op Vlieland bij Paal 50

Hijs de zeilen en race over het strand van Vlieland! Deze activiteit is erg makkelijk om te leren en te doen vanaf 10 jaar. Met strandzeilen haal je snelheden tot wel 40 kilometer per uur. Klik hier voor meer informatie over deze activiteit.

Activiteit 2: Met de Vliehorsexpress naar de Sahara van het Noorden

De Vliehors is de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Als je daar eenmaal bent zie je niks anders dan zand, zee en een aantal duinen. De Vliehorsexpress is een mega truck die je over het strand helemaal naar het drenkelingenhuisje midden op de Vliehors brengt. Dit huisje dient tegenwoordig als Juttersmuseum. Kortom deze activiteit is een must do op Vlieland! Klik hier voor meer informatie over deze activiteit.

Activiteit 3: Kitesurfles bij Rintsje Bosch Kitesurfing

Boek je kitesurfles bij RB Kitesurfing op prachtig Vlieland. Dit eiland kent de meeste zon- en winddagen van Nederland en dat kan prachtige condities opleveren om te leren kitesurfen. Geniet van de zon, zee en wind op Vlieland! Klik hier voor meer informatie over deze activiteit.

Activiteit 4: Naar het theater in Podium Vlieland

Het podium is een ijswinkel, bioscoop en theater in één. Dit prachtige theater biedt een avond vol vertier. Eén van de hoogtepunten is dat Vlielander Jan Houter een avond lang vertelt over de boeiende geschiedenis van het eiland. Maar ook leuke optredens en prachtige films komen aan bod. Klik hier voor meer informatie over deze activiteit.

Activiteit 5: Op excursie met de Boswachter

Informatiecentrum de Noordwester biedt allerlei leuke en leerzame excursies aan. Eén van de leukste is toch wel ‘op de koffie bij de boswachter’ Op donderdagochtend om 10.30 uur ontvangt de boswachter je graag in De Noordwester met een kop koffie/thee en gebak. Om te vertellen over het werk van Staatsbosbeheer op Vlieland en vervolgens samen op excursie te gaan door de prachtige natuur van Vlieland. De boswachter verteld daar graag over en hij beantwoordt ook de vragen die opkomen tijdens de excursie. Klik hier voor meer informatie over deze activiteit.