De drie leukste activiteiten van Vlieland!

De drie leukste activiteiten van Vlieland! De drie leukste activiteiten van Vlieland!

Blokarten

Hijs de zeilen en scheur over het strand van Vlieland! Blokarten behoort tot één van de absolute top activiteiten op Vlieland. Voorafgaand aan de activiteit krijg je eerst een korte instructie over hoe de blokart precies werkt en met wat voor wind we te maken hebben. Na de instructie krijg je een helm op en stap je zelf in de Blokart. Nu gaat het blokarten echt beginnen! Na een paar rondjes zelfstandig te hebben geblokart en enkele tips en trucks te hebben gekregen, heb je de slag al snel te pakken en race je over het strand. De snelheden kunnen hierbij oplopen tot wel 40 kilometer per uur!

Bij de keet op het strand van Vlieland is er de beschikking over zeven blokarts. Verder is blokarten alleen mogelijk bij laagwater op het harde zand. Er kan elke dag zo’n vier uur geblokart worden, op variabele tijden. Van te voren reserveren voor het blokarten is hiermee wel zo handig. Blokarten is een super spectaculaire activiteit en een echte “must do” voor elke bezoeker van Vlieland.

Eilandproeverij

Bij de eiland proeverij leer je Vlieland kennen op een unieke manier. Met behulp van een GPS maak je een prachtige fietstocht over het eiland. Tijdens deze activiteit maak je onderweg meerdere stops, bij verschillende Vlielandse ondernemers. Deze ondernemers laten stuk voor stuk een typisch Vlielandse lekkernij proeven en kunnen hier vol passie over vertellen.

Tijdens deze activiteit wordt er onder andere gestopt bij de enige echte foodtruck van Vlieland. Bij deze foodtruck kun je een heerlijke oester van het Vlielandse wad proeven. De eiland proeverij is de perfecte activiteit om Vlieland te ontdekken op een unieke en culinaire wijze.

Kitesurfen

Wanneer je een kitesurfer bezig ziet op het water ben je eigenlijk meteen al onder de indruk. Hangend aan een grote vlieger, varen ze over de woeste zee. Kitesurfen ziet er dan best ingewikkeld uit, maar deze activiteit is met de juiste begeleiding door iedereen te leren. Na een kitesurfcursus op Vlieland van drie lessen, heb je de eerste meters op de plank al gemaakt.

Tijdens je eerste kitesurfles op Vlieland, krijg je op het strand eerst een uur theorie over de veiligheidssystemen, de wind en het opbouwen van de vlieger. Na dit uur ga je richting het water en leer je de basis van het vliegeren. Aan het eind van de dag sleept de vlieger je al voort door het water. De volgende dag gaan we hier verder en maak je de eerste meters op de plank. De laatste les spijker je aan de details en kitesurf je zelf op de zee van Vlieland. Kitesurfen is met stipt op één de meest spectaculaire activiteit van Vlieland!