Business Contact Dagen Noord

door Rintsje Bosch

Ze schenken een smakelijke limoncello aan de statafels naast hun net aangeschafte mooi geschilderde Peugeot J7 uit 1978. Met Friese droge worst en heerlijke Vlielander zeewierkaas presenteert Paal 50 zich compleet met ministrandje in het WTC tijdens de Business Contact Dagen.

BCDN

“Als jij wilt lunchen met een groep, wil je dat dan in een restaurant of liever ergens in het duin?” Ik geef het toe, liever lekker buiten dan binnen, want dat doe je eigenlijk altijd al. Rintsje Bosch, Titus Meijer en Pascal du Pree van Paal 50 Vlieland staan aan het begin van hun derde seizoen. Klaar om het bedrijven en groepen naar de zin te maken op Vlieland. Beleving, avontuur, genieten en Vlieland ontdekken. Verzorgd van bootreis tot bootreis.

Hoe kom je er bij om dit ta gaan doen? “Het is voortgekomen uit de kiteschool die Rintsje op Vlieland had”, vertelt oud- Schiermonnikoger Titus die al zolang op Vlieland zit dat hij er z’n hart aan verpandde. “Maar we hadden ook dagen dat het niet lekker woei en dan moest je toch andere dingen verzinnen om brood op de plank te hebben. Nu gaan we het derde seizoen in. De nieuwe bus is er klaar voor, een prachtige uitvalsbasis die we op allerlei mooie plekken op het eiland kunnen neer zetten. In het bos, in de duinen, het is maar net wat een bedrijf of een groep wil.” En wat maakt ’t op Vlieland zo bijzonder, zo’n bedrijfsuitje? “Je telefoonverbinding valt hier weg, je komt tot rust en je leert elkaar juist daardoor op een hele andere manier kennen. Dat is even wat anders, het is het uitje op strand, bos en duinen waar je het volgend jaar nog over praat, met gave outdooractiviteiten als bijvoorbeeld het teambuildingsspel Expeditie Robinson, strandzeilen en boogschieten.”

“Op Vlieland kennen we elkaar, we staan voor elkaar klaar en zo organiseren we ook onze uitjes. Het is elkaar gunnen, dus we maken van andere ondernemers, bedrijven en Vlielander producten gebruik om mensen hier te laten genieten; we werken ook veel samen met de jeugd van Vlieland, dus het zijn allemaal mensen die het eiland goed kennen en je de mooiste plekjes van het eiland kunnen laten zien. We zijn flexibel, spelen met maatwerk in op wat een groep wil en dat doen we al vanaf een man of vijf, zes.” Informeel benadrukken ze gedrieën, dat hoort bij Paal 50 en bij Vlieland. Je zult er maar stranden…!

Paal 50 Vlieland